LAKTAŠI, 25. avgusta – Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči te u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. Apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 471 laboratorijskog uzorka, a virus korona potvrđen je kod 162 osobe.
Laboratorija (foto: twitter.com/Vlada_Srpske) -

Laboratorija (foto: twitter.com/Vlada_Srpske)

Radi se o 82 muškarca i 80 žena, od kojih su 49 mlađe, 93 srednje i 20 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 40 osoba je iz Banjaluke, 27 iz Trebinja, 22 iz Bijeljine, 14 iz Nevesinja, po šest iz Kneževa, Modriče, Rogatice i Šipova, po četiri iz Bileće, Broda, Dervente i Doboja, po tri iz Mrkonjić Grada i Teslića, po dvije iz Kotor Varoša i Prnjavora i po jedna iz Zvornika, Laktaša, Lopara, Prijedora, Ribnika, Stanara, Ugljevika, Foče i Han Pijeska.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je šest smrtnih slučajeva.

Radi se o pet muškarca i jednoj ženi, srednje i starije životne dobi, iz Trebinja (3), Bijeljine, Laktaša i Mrkonjić Grada.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 65.747 slučajeva virusa korona, a preminule su ukupno 3.843 osobe kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je ukupno 297.569 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 230, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 136, a u ostalim bolnicama 94. Na respiratoru je 18 osoba (14 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 4 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 1.859 osoba, a nadzor je završen kod 194.481 osobe.