VENECIJA – Posljednja dva dana karnevala u Veneciji, koji privlači turiste iz cijelog svijeta, otkazana su zbog epidemije virusa korona, rekao je guverner regiona Veneto Luka Zaja.

 20200223144950_306877

Zaja je rekao novinarima da će događaji planirani za danas biti održani.
– Ali od večeras, karneval u Veneciji se obustavlja do 1. marta, kao i svi drugi događaji, uključujući sportske – dodao je Zaja.
On je ranije saopštio da su u Veneciji registrovana dva slučaja virusa korona.

Italijanski modni dizajner Đorđo Armani odlučio je da, u okviru Milanske nedelje mode, održi reviju iza zatvorenih vrata zbog širenja virusa korona u Italiji.

– Kako je odlučeno, revija će se održati bez prisustva publike, ali biće snimljena i prikazana uživo na Armanijevoj veb stranici – saopštila je kompanija.

Nacionalna Komora italijanske modne industrije, koja organizuje reviju, saopštila je da je Armani prvi koji je donio takvu odluku.

U Italiji je najveći broj slučajeva zaraženih koronavirusom zabilježen u Lombardiji, čiji je administrativni centar grad Milano u kome se revija održava.

Broj zaraženih koronavirusom u Italiji raste. Italijanska vlada odlučila je da blokira pristup nekim gradovima i opšinama u kojima ima najviše zaraženih.

Prema poslednjim informacijama, u Italiji je zaraženo 110 ljudi, a dvoje je umrlo.

Pedesetak učenika srednje škole iz Omiša zbog mjera predostrožnosti vraća sa trodnevnog izleta u Italiji u kojoj su posjetili Padovu, Veronu i Veneciju.

Direktor škole “Jure Kaštelan” Tereza Srdelić rekla je da nema razloga za paniku i da djeca neće biti smještena u karantin, jer nisu bili na zaraženom području.

Ona je dodala da će djeci podijeliti letke s informacijama kako da postupaju ako se pojave bilo kakvi simptomi, prenose hrvatski mediji.
– Djeca su odlično, nema bolesnih, sve je u redu, nema potrebe ni za kakvom panikom – rekla je Srdelićeva.

 

Glas Srpske