FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

LAKTAŠI, 03. juna – Avion iz njemačkog grada Dortmund dočekan je danas na banjalučkom aerodromu vodenim topovima.

To je prvi let niskobudžetne kompanije “Viz er”, čiji predstavnici najavljuju još tri linije sa međunarodnog aerodroma u Mahovljanima ka Evropi.

Riječ je o linijama za Ajndhoven u Holandiji, Bazel- Miluz u Francuskoj i Malme u Švedskoj. Cijena karte u jednom smjeru košta 19,99 evra.

– Očekuje se da će nove linije stimulisati sektor vazduhoplovstva i ugostiteljstva u regijama, dok će putnici iz BiH istovremeno putovati po najnižim cijenama do Holandije, Francuske, Švedske i Njemačke – poručili su iz kompanije “Viz er”.

Avion na današnjoj liniji Dortmund-Banjaluka-Dortmund bio je popunjen. Među putnicima je bilo najviše onih koji su išli u posjetu porodicama, što je i logično jer u Njemačkoj radi i živi veliki broj građana iz cijele BiH. Takođe, među putnicima su bili građani i iz Federacije BiH.

Direktor Aerodroma Milan Račić ocijenio je da je današnji svečani prvi let novi početak rada ovog aerodroma.

– Vjerujem da će saradnja sa kompanijom ‘Viz er” biti izuzetno uspješna i da će doprinijeti cijelokupnom razvoju RS – dodao je Račić.

U narednom periodu, kako kaže, očekuje marketinšku kampanju institucija RS na promociji turizma.

– Želimo da napravimo novu revoluciju u avio-industriji – dodao je Račić.

Očekuje uvođenje još destinacija, uključujući Bliski Istok.

Ministar sobraćaja RS Nedeljko Ćorić ocijenio je da aerodrom u Banjaluci može značajno da unaprijedi vazdušni saobraćaj u BiH.

– Iskreno se nadam da ćemo imati još ovakvih dešavanja uskoro – dodao je Ćorić.

Prije povratka za Dortmund, posada na čelu sa kapetanom se uslikala sa rukovodstvom banjalučkog aerodroma.

Srpskainfo