LAKTAŠI, 11. avgusta – Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa predstavnicima Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske iz oblasti prevoza putnika i Udruženjem Horeka Republike Srpske o mjerama podrške ovim djelatnostima koje trpe gubitke u poslovanju usljed pandemije virusa korona.
Višković sa predstavnicima poslodavaca, Foto: Vlada Republike Srpske -

Višković sa predstavnicima poslodavaca, Foto: Vlada Republike Srpske

Višković je najavio da će Vlada u narednih nekoliko dana kreirati javni poziv sa precizno utvrđenim kriterijumima, da bi se omogućilo privrednim subjektima iz oblasti ugostiteljstva i turizma i prevoza putnika da se prijave za podršku za juli, avgust i septembar ove godine.

On je istakao da Vlada prati situaciju, te da kontinuirano i u sardnji sa poslovnom zajednicom kreira mjere podrške privredi, čiji je krajnji cilj da se zaštiti ekonomija i sačuvaju radna mjesta u Republici Srpskoj.

Predstavnici poslodavaca iz oblasti ugostiteljstva i turizma, te oblasti prevoza putnika upoznali su premijera Srpske sa teškoćama u poslovanju s kojima se suočavaju u vremenu pandemije virusa korona i izrazili zahvalnost Vladi za sve što je do sada učinila da pomogne privrednim subjektima u Republici Srpskoj da se sačuvaju radna mjesta.

Današnjem sastanku, na kojem je bilo riječi i o drugim vidovima pomoći zaposlenima u ovim djelatnostima, prisustvovali su i ministarka finansija Zora Vidović, te predstavnici ministarstava privrede i preduzetništva, saobraćaja i veza i trgovine i turizma, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

RTRS