LAKTAŠI, 11. avgusta – Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare na Savskom trgu prokomentarisao je to što su Rusi pronašli vakcinu za virus korona.

Vučić je izjavio da će prvi primiti vakcinu za koju mu srpski stručnjaci budu rekli da je dobra i da može da pomogne u prevenciji bolesti Kovid-19.

Na pitanje da li Srbija razmatra da koristi rusku vakcinu, koja je sada već registrovana, Vučić je rekao da sa radošću sluša vijesti o tome da su neki napravili vakcinu, ali napominje da je to pitanje za srpske stručne timove.

– Јa znam sa kim naši ljudi razgovaraju, sa kim imaju potpisane Memorandume o saradnji, sa kim prate razvoj vakcine kroz prvu, drugu i takozvanu treću fazu. Zato sam i pominjao novembar u vezi nabavke, ali sam srećan ako su Rusi prije toga proizveli vakcinu. Samo, to moraju naši stručni timovi da nam kažu da je bezbjedna i sigurna – rekao je Vučić novinarima.

On je istakao da je važno da se što prije pojavi vakcina, koja je, kaže, važna i za spas ekonomije.

– Što prije budemo imali vakcinu, to će biti spas za našu ekonomiju. Postoje političari koji kažu ”mi nećemo da primamo rusku ili kinesku vakcinu”, a onda njihovi do juče koalicioni partneri sa kojima su upadali u RTS, Skupštinu i Predsjedništvo kažu ”mi nećemo evropsku”, pa ne mogu da se dogovore koju bi vakcinu da prime, a koju ne – primjetio je Vučić.

On je naveo da će biti prvi koji će primiti vakcinu za koju mu srpski stručnjaci budu rekli da je dobra.

RTRS