LAKTAŠI.7.aprila- Novo naoblačenje sa sjevera očekuje se danas u BiH. Od poslijepodnevnih sati i tokom noći na subotu u Bosni se očekuje slaba kiša. Snijeg će padati na vrhovima planina. U Hercegovini će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

kisa

Vjetar će biti slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura vazduha uglavnom će biti između jedan i četiri stepena Celzijusa, na jugu zemlje od pet do devet stepeni. Najviša dnevna temperatura kretaće se između devet i 14, na jugu zemlje od 14 do 17 stepeni.

Prvog dana vikenda očekuje se umjerena oblačnost na jugu BiH. U većem dijelu prijepodne će biti oblačno. U Bosni u jutarnjim satima očekuje se lokalno slaba kiša. U drugoj polovini dana se očekuje postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar će biti slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smera. Najniža jutarnja temperatura uglavnom između će biti između tri i sedam stepeni Celzijusa, na jugu od pet do devet stepeni. Najviša dnevna temperatura kretaće se između 12 i 16, na jugu zemlje od 17 do 20 stepeni.

U nedelju u Bosni i Hercegovini preovladavaće pretežno sunčano vreme. Dio prijepodneva po kotlinama u centralnim i istočnim područjima je moguća magla ili niska oblačnost. Vjetar će biti slab sjevernog i severoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura kretaće se uglavnom između jedan i pet stepeni Celzijusa, na jugu BiH od šest do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura vazduha biće između 17 i 22 stepena, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.