BAKINCI, 13. aprila – Policijsko oklopno vozilo “despot” parkirano je na ulazu u porodično imanje Milorada Dodika u Bakincima kod Laktaša, uvjerila se ekipa Srpskainfo na licu mjesta.


spred imanja i na putu koji vodi do posjeda Dodikovih patroliraju policajci MUP Republike Srpske, a fotografisanje na cijelom ovom području je zabranjeno.

– Ne možemo vam zabraniti da se krećete javnim putem, ali fotografisanje nije dozvoljeno, jer bi se time mogla ugroziti bezbjednost – rekao je novinarima Srpskainfo policijski službenik koji nadgleda situaciju na ulazu na imanje.

Policajci legitimišu sve koji se vozilima kreću ka posjedu Dodikovih, uz uputstvo da se ne zadržavaju i ne fotografišu.

Pojačane mjere bezbjednosti preduzete su još jutros, kada su se pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice MUP RS i dva oklopna vozila “despot” pojavila pred zgradom Vlade Republike Srpske u Banjaluci.

Povodom informacija da je ugrožena bezbjednost srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i njegove porodice, jutros su razgovarali predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija i ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač.

Tegeltija je izjavio da su u prijetnje Dodiku “uključene i neke inostrane bezbjednosne agencije”. (srpska info)