LAKTAŠI, 5. jula – Poslije godinu dana provedenih u Laktašima, defanzivac Nebojša Runić rastao se sa ovim klubom i priprema se za nove izazove. Iza njega i kluba je uspješna sezona, sa Laktašima je igrao finale Kupa Republike Srpske, a osvojeno je treće mjesto u Prvoj ligi. Važan šraf u mašineriji trenera Miljana Bajića bio je iskusni Runić koji iza sebe ima i internacionalno iskustvo.


– Iza nas je odlična sezona. Malo ko je očekivao takve rezultate Laktaša. Uživao sam sa sjajnom grupom momaka, imali smo odličnu atmosferu u svlačionici – istakao je jedan od najboljih igrača Laktaša u prošloj sezoni.

Do dogovora o nastavku saradnje nije došlo.

– Razgovrali smo, ali se nismo dogovorili. Neke stvari se nisu poklopile. Razmimoilazili smo se u mišljenju i ambicijama za sljedeću sezonu. Stava sam da ništa ne treba raditi na silu tako da je moja odluka bila da ne nastavimo saradnju. Laktašima želim sreću i da ostvare zacrtanje ciljeve – poručio je Runić.

Ljeto provodi radno. Poslije kratke pauze prionuo je na treninge i želi da u najboljoj fizičkoj formi dočeka novi angažman-

– Ponuda i poziva ima. Nisam još odlučio gdje ću igrati sljedeće sezone. U narednom periodu vidjeću šta je najbolja opcija za mene – istakao je Runić koji je u karijeri nastupao za Borac čiju je kompletnu omladinsku školu prošao uz mnogo uspjeha, te Kozaru, Tekstilac i grčke klubove Hanju i Dijagoras.