LAKTAŠI, 16. juna – Gradonačelnik Laktaša Miroslav Bojić danas je organizovao prijem za nosioce diplome “Vuk Karadžić“. Dvadesetu godinu za redom, Grad Laktaši nagrađuje najbolje osnovce laktaških osnovnih škola.


– Nosioci diplome “Vuk Karadžić“ su ponos Grada Laktaši. Lokalna zajednica će nastojati i dalje da radni na stvaranju što boljih uslova za školovanje učenika. U narednom periodu, počinje izgradnja srednjoškolskog centra, koji će ne samo po izgledu već i po uslovima za obrazovanje biti jedan od najmodernijih u BiH. Dobitnici Vukove diplome ostvaruju pravo na srednjoškolsku stipendiju, koja predstavlja vid podrške uspješnim učenicima – rekao je gradonačelnik.

Učitelji i odjeljenske starješine laktaških osnovnih škola mogu se pohvaliti sa još jednom uspješnom generacijom, a posebno se izdvaja petnaest učenika koji su u toku osnovnog obrazovanja postigli najbolje rezultate u učenju i primjerenom vladanju.

Nosioci diplome “Vuk Karadžić“ su:

Osnovna škola “Mladen Stojanović“ Laktaši: Lana Kalajdžija, Milica Lazić, Sergej Savanović, Katarina Popović, Marina Ćosić, Hana Predojević i Marija Savičić.

Učitelji: Aleksandra Radić, Nataša Kukrić, Dragana Macura, Ivana Zelenika, Zorica Savić i Željka Arbutina

Odjeljenske starješine: Slavko Đuranović, Nataša Ćurković, Svjetlana Šestić Mrvoljak, Dušan Horvat, Aleksandra Ratković.

Osnovna škola Desanka Maksimović“ Trn: Ana Duvnjak, Andrea Popović, Tanja Knežević i Marija Mijatović.

Učitelji: Arija Joldžić, Brankica Šikanić, Žarko Aničić i Dragana Skenderija;
odjeljenske starješine: Boško Ivanković, Željka Kolundžija, Vesna Kovačević i Suzana Rolih.

Osnovna škola “Georgis A .Papandreu“ Aleksandrovac: Anđela Vojinović i Marija Berak.

Učitelj: Slavica Zec i Nevena Vasić;
Odjeljenski starješina: Miloš Ikić i Radosava Lakić.

Osnovna škola “Holandija“ Slatina: Dajana Varnica i Elena Pandža.

Učitelj: Rada Radonjić i Mitra Borojević;
Odjeljenski starješina: Tanja Burazor i Maja Šobota.