LAKTAŠI, 06. novembra – U BiH se sutra na jugu i zapadu očekuje hladnije i vetrovito vreme uz jaču kišu, a na istoku toplije, uz slabe padavine u drugom delu dana. Najaviša dnevna temperatura kretaće se do 19 stepeni.

Foto: Ilustracija / Promo

Ujutro i tokom prepodneva na zapadu i jugu se očekuje slaba kiša, a na istoku suvo i toplije vreme uz povremene sunčane periode, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Sredinom dana kiša će početi padati na istoku, jačati na zapadu, a na jugu će biti i pljuskova uz lokalno obilnije padavine. Biće i vetrovito uz umeren, a u Krajini i Hercegovini, jak jugo. Jutarnja temperatura vazduha kretaće se do 10, a najviša dnevna od 11 na zapadu do 19 stepeni na istoku, u višim predelima na zapadu od osam stepeni Celzijusa.

U utorak, 7. novembra, jutro će biti oblačno sa kišom, a na jugu jače padavine. Sredinom dana kiša slabi, a uveče i tokom noći ponovo jača na jugu i zapadu. Vetar će oslabiti. Najviša dnevna temperatura kretaće se od 10 na zapadu do 18 u Semberiji, u višim predelima od sedam stepeni Celzijusa.

U sredu, 8. novembra, nastavlja se oblačno vreme sa kišom, koja će biti jača ujutro na jugu i zapadu, a na istoku slaba. Dnevna temperatura vazduha do 15, u višim predelima na zapadu od pet stepeni. U četvrtak, 9. novembra oblačno i svežije vreme. Na jugu kiša prestaje ujutro i tokom dana će biti suvo uz sunčane periode, a u ostalim predelima ostaje oblačno uz slabu i povremenu kišu. Najviša dnevna temperatura do 12, na jugu oko 16, a u višim predelima od pet stepeni Celzijusa.

 

/Blic/